• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 26

30 Sep 2019 19:00 på Olympia

HIF - Kalmar FF

2-0

HIF tog sin tredje raka hemmaseger när man besegrade Kalmar med 2-0 på Olympia.


Första halvlek

Efter en avvaktande inledning på matchen var det Kalmar FF som skapade matchens första farlighet i den 22:a minuten. Nils Fröling fick bollen ute till höger och drev bollen förbi Andreas Granqvist och kom till ett avslut med vänsterfoten som Anders Lindegaard kunde rädda. HIF tvingades sedan till ett tidigt byte när Fredrik Liverstam ersatte en skadad Adam Eriksson i den 23:e minuten. HIF fick en bra möjlighet att ta ledningen i den 33:e minuten när Alhaji Gero spelade fram Mamudu Moro i djupled. Moro drev bollen framåt och kom till ett lågt avslut som målvakten kunde rädda.


I slutet av den första halvleken skapade HIF ytterligare två farliga målchanser. Alhaji Gero fick ett skottläge en bit utanför straffområdet, som målvakten kunde styra undan. I andravågen gick bollen ut till Max Svensson strax utanför straffområdet. Hans avslut gick dock strax utanför den vänstra stolpen och första halvlek förblev därmed mållös.
Andra halvlek

HIF fick ett gyllene läge att ta ledningen i början av den andra halvleken. Max Svensson drev bollen inåt i banan och spelade fram till Mamudu Moro som avslutade i utsidan av målvaktens vänstra stolpe. I den 63:e minuten skulle dock ledningsmålet komma. Efter en omställning spelade Alexander Farnerud ut bollen till Moro på högerkanten. Moro slog ett lågt inlägg som Max Svensson kunde stöta in i mål vid den bortre stolpen.


Några minuter senare var det dags igen. Max Svensson fångade upp bollen efter ett försvarsmisstag och kunde sedan ta sig förbi målvakten och göra sitt och HIF:s andra mål i matchen. I den 73:e minuten fick Max Svensson en ny möjlighet när kom till ett lågt avslut en bit utanför straffområdet som målvakten kunde rädda. HIF kunde sedan kontrollera matchen och Kalmar lyckades inte skapa några riktigt heta reduceringschanser. Matchen slutade 2-0 och och HIF kunde därmed ta sin tredje raka hemmaseger.


 


NYHETER

Joseph Ceesay efter comebacken och assisten i segern mot IFK Norrköping: “Otroligt skön känsla”

2020-08-10 23:27

Joseph Ceesay var efter en tids skadefrånvaro tillbaka när han…

LÄS MER

Tvåmålsskytt Anthony van den Hurk efter segern mot IFK Norrköping

2020-08-10 23:12

Anthony van den Hurk stod för två mål i den…

LÄS MER

Viktig hemmaseger mot IFK Norrköping

2020-08-10 22:43

HIF bärgade en blytung trepoängare i en händelserik match på…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot IFK Norrköping

2020-08-10 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och IFK Norrköping…

LÄS MER

Trupp till HIF – IFK Norrköping

2020-08-10 11:52

Klockan 19:00 tar HIF emot IFK Norrköping i den 14:e…

LÄS MER

Max Svensson inför HIF – IFK Norrköping: “Starka minnen”

2020-08-09 19:00

Max Svensson har hittills spelat alla matcher i årets allsvenska…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...