• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 15

15 Jul 2019 19:00 på Olympia

HIF - IK Sirius

1-0

I omgång 15 besegrades Sirius på Olympia med resultatet 1-0. Ian Pettersson, Filip Sjöberg och Armin Gigovic gjorde samtliga debut på Olympia. Andreas Landgren gjorde HIF:s mål i inledningen av andra halvlek.


Första halvlek

Det var motståndarna som började piggast på Olympia ikväll och höll HIF:s målvakt Kalle Joelsson aktiv under första halvlek. Sirius pressade HIF högt upp i plan och skapade flera chanser tidigt i matchen. Redan i tredje matchminuten tippade Joelsson ett hårt skott till hörna och fyra minuter senare förnekade han ännu ett hårt distansavslut från Jonas Lindberg. I matchens elfte minut stod Joelsson för en kvalificerad benparad på Henry Offias friläge – Offia dock avblåst för offside i samma moment.


I minut 19 tappade HIF boll i ett farligt läge på egen planhalva vilket försatte Sirius lagkapten Philip Haglund i ett läge med boll framför mål. Haglund sköt från distans men bollen gick via Fredrik Liverstams täckande ben strax utanför Joelssons högra stolpe. Haglund fick ytterligare en möjlighet efter 25 minuter när han på ett inlägg från vänster nickade klockrent i stolpen.


HIF:s första möjlighet i matchen kom efter 28 minuter. Efter att Andreas Landgren vunnit boll utanför Sirius straffområde sköt Johan Persson från distans. Skottet dock via täckande försvarare och strax över ribban.


Efter 37 spelade minuter var Joelsson åter aktiv när han gick ut och avvärjde ett friläge för Sirius. I samma situation drog Joelsson på sig en skada som var så pass allvarlig att HIF-målvakten inte kunde fortsätta matchen. I matchens 40:e minut fick istället 16-årige Ian Pettersson dra på sig målvaktströjan och göra debut på Olympia.


I den 49:e minuten, på övertid i första halvlek, fick HIF ett gyllene läge att ta ledningen. David Boysen frispelades och kom öppen mot Sirius-målet. Boysen vände bort sin försvarare, kom förbi målvakten Lukas Jansson men fick inte till avslutningen som istället kunde brytas av Sirius-försvarare.


Sirius var det lag som hade skapat flest chanser på Olympia när domaren blåste för halvtid. Joelsson hade stått för flera kvalificerade räddningar och med stolpens hjälp var det fortfarande mållöst i första halvlek.


Andra halvlek

I andra halvlek var det inledningsvis HIF som var det aktivare laget offensivt. Efter 49 spelade minuter friställdes Wanderson do Carmo framför mål och drog till med vänstern. Jonsson i Sirius mål stod för en kvalificerad räddning, men kunde inte hålla skottet och Landgren högg direkt och rakade in 1-0 för HIF.


Utöver Pettersson i målet fick ytterligare två spelare från HIF:s bänk fick ikväll göra debut på Olympia. Filip Sjöberg kom in i den 69:e minuten och ersatte Mamudu Moro som tvingades gå av efter att ha ådragit sig en skada i samband med en löpning. Fem minuter senare lämnade Boysen planen och in kom 17-årige Armin Gigovic – kvällens tredje debutant i HIF-tröjan.


HIF täppte till i andra halvlek och Sirius hade under en period svårt att skapa de riktigt farliga chanserna man gjorde i första halvlek. Under sista kvarten började dock bortalaget flytta fram positionerna och jaga en kvittering. I den 77:e minuten fick Pettersson sträcka ut till krysset i HIF-målet efter en farlig nick på ett anfall från bortalaget. Fem minuter senare testades Pettersson ännu en gång. Denna gången ett skott från distans som Pettersson sträckte ut handskarna på och tippade till höger om målet. Efter 88 minuter fick Sam Lundholm i bortalaget fart på ett kanonskott från 20 meter. Det hårda distansskottet tog i insidan av Petterssons högra stolpe och studsade ut. Pettersson visade upp sig ytterligare en gång innan matchen var över. På tilläggstid parerade han Sirius sista skottförsök genom att klistra avslutet.


Med tre unga debutanter på plan höll HIF undan och besegrade Sirius med 1-0. Stort tack till alla som stöttade HIF på plats och välkomna åter den 29 juli när vi tar emot Örebro på Olympia!


NYHETER

Här är omgång 1-3 av Allsvenskan 2020!

2020-05-29 16:45

Tidigare idag tog regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutet om en allsvensk…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 23

2020-05-29 16:28

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Klartecken: Grönt ljus för allsvensk start den 14 juni

2020-05-29 8:58

Under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man ger elitfotbollen…

LÄS MER

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

2020-05-28 16:55

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått…

LÄS MER

Ungdomsonsdag: Möt Lucas Larsen

2020-05-27 17:00

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Boll- och fotbollslek för pojkar och flickor 6-11 år under sommarlovet!

2020-05-27 14:02

HIF är glada att tillsammans med Helsingborgs Stad kunna erbjuda…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...