• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång:

2 Nov 2019 13:00 på Olympia

HIF - IF Elfsborg

1-2

Första halvlek


HIF inledde piggt och skapade matchens första målchans när Abubakari, redan i den 1:a matchminuten, fick på ett skott som målvakten kunde rädda. Mikkelsen skapade nästa farliga målchans för HIF när han med vänsterfoten försökte placera in bollen i det bortre hörnet, men avslutet gick utanför.


Elfsborg skapade sin första målchans i den 12:e minuten när Rasmus Alm fick på ett skott från distans som Lindegaard kunde tippa ut till en hörna. Några minuter senare fick Simon Olsson ett friläge som Lindegaard räddade med en benparad.


Gigovic fick nästa möjlighet för HIF när han försökte placera in bollen, men hans skottförsök gick en bit utanför. Elfsborg skulle sedan ta ledningen i den 34:e minuten. På en kontring hittade bollen in till en helt fristående Rasmus Alm som kunde placera bollen till höger om Lindegaard. Hummet fick sedan ett friläge och möjligheten att utöka Elfsborgs ledning men hans låga avslut gick precis utanför Lindegaards högra stolpe.


HIF skapade sedan halvlekens sista chans när en vänsterhörna hittade ut till Mikkelsen som drog till på halvvolley, men bollen gick över ribban.


Andra halvlek


HIF kvitterade tidigt i den andra halvleken genom Alexander Farnerud. Gigovic slog ett inlägg från vänster som Farnerud mötte med vänsterfoten och styrde in till 1–1. Det dröjde dock inte många minuter innan Elfsborg återtog ledningen. Jonathan Levi hittade ut till Rami Kaib som sköt ett hårt förbi Lindegaard. Rasmus Alm fick sedan ett läge att utöka ledningen men hans skott styrdes undan av Lindegaard.


Därefter gick matchen ner i tempo och inget av lagen kom till några riktig farliga målchanser. I den 80:e minuten slog Elfsborg en boll i djupled, men Per Fricks avgörande passning gick precis förbi en framstormande Jonathan Levi. I den 84:e minuten slog Gero en djupledsboll till inbytte Sjöberg, men hans avslut täcktes undan av en försvarare till en resultatlös hörna.


I den 93:e minuten spelade Sjöberg in bollen till Gero som drog till direkt, men avslutet gick över. Minuten senare slog Sjöberg ett nytt inlägg som Granqvist nådde högst på, men hans nick gick utanför. Närmare än så kom inte HIF en kvitteriing och det blev därmed förlust i säsongens sista match.


 


 


NYHETER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 22:30

Se presskonferensen med tränarna efter Djurgårdens IF – HIF:

LÄS MER

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

2020-07-06 22:15

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot Djurgårdens IF

2020-07-06 18:00

Klockan 19:00 är det avspark på Tele2 Arena där HIF…

LÄS MER

Matchtruppen till Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 11:11

Idag, måndagen den 6 juli klockan 19:00, gästar HIF Tele2…

LÄS MER

Speldatum och tider fastställda för omgång 7-18 av Allsvenskan

2020-07-03 16:00

Nu är speldatum och avsparkstider för omgång 7-18 av Allsvenskan…

LÄS MER

Spelare & ledare belönades på HIF-Vännernas årsmöte

2020-07-03 15:47

Supporterföreningen HIF-Vännerna höll under förra veckan sitt årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...