• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Allsvenskan Omgång:

2 Nov 2019 13:00 på Olympia

HIF - IF Elfsborg

1-2

Första halvlek


HIF inledde piggt och skapade matchens första målchans när Abubakari, redan i den 1:a matchminuten, fick på ett skott som målvakten kunde rädda. Mikkelsen skapade nästa farliga målchans för HIF när han med vänsterfoten försökte placera in bollen i det bortre hörnet, men avslutet gick utanför.


Elfsborg skapade sin första målchans i den 12:e minuten när Rasmus Alm fick på ett skott från distans som Lindegaard kunde tippa ut till en hörna. Några minuter senare fick Simon Olsson ett friläge som Lindegaard räddade med en benparad.


Gigovic fick nästa möjlighet för HIF när han försökte placera in bollen, men hans skottförsök gick en bit utanför. Elfsborg skulle sedan ta ledningen i den 34:e minuten. På en kontring hittade bollen in till en helt fristående Rasmus Alm som kunde placera bollen till höger om Lindegaard. Hummet fick sedan ett friläge och möjligheten att utöka Elfsborgs ledning men hans låga avslut gick precis utanför Lindegaards högra stolpe.


HIF skapade sedan halvlekens sista chans när en vänsterhörna hittade ut till Mikkelsen som drog till på halvvolley, men bollen gick över ribban.


Andra halvlek


HIF kvitterade tidigt i den andra halvleken genom Alexander Farnerud. Gigovic slog ett inlägg från vänster som Farnerud mötte med vänsterfoten och styrde in till 1–1. Det dröjde dock inte många minuter innan Elfsborg återtog ledningen. Jonathan Levi hittade ut till Rami Kaib som sköt ett hårt förbi Lindegaard. Rasmus Alm fick sedan ett läge att utöka ledningen men hans skott styrdes undan av Lindegaard.


Därefter gick matchen ner i tempo och inget av lagen kom till några riktig farliga målchanser. I den 80:e minuten slog Elfsborg en boll i djupled, men Per Fricks avgörande passning gick precis förbi en framstormande Jonathan Levi. I den 84:e minuten slog Gero en djupledsboll till inbytte Sjöberg, men hans avslut täcktes undan av en försvarare till en resultatlös hörna.


I den 93:e minuten spelade Sjöberg in bollen till Gero som drog till direkt, men avslutet gick över. Minuten senare slog Sjöberg ett nytt inlägg som Granqvist nådde högst på, men hans nick gick utanför. Närmare än så kom inte HIF en kvitteriing och det blev därmed förlust i säsongens sista match.


 


 


NYHETER

Lunchmeny vecka 50

2019-12-06 14:26

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Buda hem årets matchtröjor!

2019-12-06 12:00

Har du under en tid funderat på vad den perfekta…

LÄS MER

Niclas Gustafsson ny Account Manager i HIF

2019-12-05 15:25

HIF har anställt Niclas Gustafsson som ny Account Manager och…

LÄS MER

William Westerlund och Anton Nilsson uttagna till P16-landslaget

2019-12-04 14:53

HIF:s William Westerlund och Anton Nilsson har blivit uttagna till…

LÄS MER

Information om allmän säsongskortsförsäljning

2019-12-03 15:24

Säsongskort 2020 är nu släppt för allmänheten. Ta första #Stegetmot2020!…

LÄS MER

Bli medlem 2020!

2019-12-02 19:32

Vi lyckades med vår gemensamma målsättning om att stanna kvar…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...