• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 3

15 Apr 2019 19:00 på Olympia

HIF - Hammarby IF

2-1

HIF besegrade Hammarby med 2-1 hemma på Olympia i omgång tre av årets allsvenska säsong. Målen gjordes av Mohammed Abubakari samt på ett inlägg av Adam Eriksson som styrdes in i eget mål av Hammarbys målvakt.


Första halvlek

HIF:s första möjlighet dök upp i matchminut 14 när man fick ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet. Wanderson do Carmo hoppade över bollen och Alexander Farnerud klippte till med ett skott över muren och i målvaktens vänstra stolpe. Returen tog Mohammed Abubakari hand om och slog in 1-0 till HIF i öppet mål utan chans för Hammarbys målvakt Gianluca Curci. Tre minuter senare kunde det blivit ytterligare ett mål men Curci förnekade Farneruds skott med en benparad.


Hammarbys kvittering dröjde inte länge då Vidar Örn Kjartansson i den 19:e minuten kunde skjuta in 1-1 med ett lågt skott nere i HIF-målvakten Kalle Joelssons högra stolpe.


HIF skapade ytterligare en målchans efter en fast situation i den 32:e minuten. Återigen var det Farnerud som slog en frispark, den här gången i inläggsform, där bollen nådde Mamudu Moros panna men nicken räddades av Curci. Lagen gick till halvtidsvila i en i övrigt tuff men chansfattig första halvlek.


Andra halvlek

Andra halvlek präglades av högt tempo och både HIF och Hammarby skapade flera möjligheter att ta ledningen, särskilt under andra halvleks första tio minuter. Wanderson tappade boll i 47:e minuten vilket öppnade ytor för Hammarby på vänsterkanten. Inlägget som följde hamnade via Andreas Granqvist i Joelssons händer.


HIF lyckades därefter behålla bollen under en längre period på offensiv planhalva vilket till slut resulterade i ett distansskott av Farnerud i den 49:e matchminuten. Skottet gick dock en bit ovanför ribban. Tre minuter senare var det Moros tur att prova från distans då han testade en chipp som dock inte överlistade Curci denna gång.


Kjartansson var involverad i mycket av gästernas offensiv och efter 54 minuter fick han också ett läge från höger där han drog till med ett rappt skott som Joelsson tvingades lämna retur på. Joelsson greppade därefter bollen i nästa läge framför framrusande Hammarby-spelare.


HIF skapade många farligheter på frisparkar och fick ett ypperligt frisparksläge till vänster strax utanför straffområdet efter att Mats Solheim rivit ned Rasmus Jönsson. Wandersons frispark gick dock rakt på Curci i högra hörnet av målet.


Hammarby lyckades därefter skapa flera möjligheter utan att göra mål. Jeppe Andersen hade ett skott i Joelssons högra burgavel efter 65 minuter och Muamer Tankovic rev igenom och provade från distans. Inbytte Imad Khalili försökte i sin tur nicka in ett inlägg från höger men lyckades inte pricka mål. Istället var det HIF som tog ledningen med 2-1 i den 82:e minuten. Adam Eriksson fick en passning av Jönsson i djupled, tog sig förbi sin försvarare och slog ett inlägg längs marken. Curci i Hammarbys mål lyckades inte greppa bollen utan styrde in bollen i eget mål och HIF:s ledning var ett faktum.


HIF höll undan efter målet och Hammarbys vassaste kvitteringschans kom på tilläggstid på hörna men skottförsöket gick högt över ribban. Segern innebär att HIF tar sin andra raka hemmaseger och står på 6 poäng efter tre spelade omgångar i Allsvenskan.


NYHETER

U21: Oavgjort mot Östers IF

2019-07-16 19:53

Tisdagens U21-match mot Östers IF slutade 1-1. HIF tog ledningen…

LÄS MER

Skaderapport: Kalle Joelsson

2019-07-16 18:56

Kalle Joelsson ådrog sig en skada under måndagens match mot…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Östers IF

2019-07-16 14:38

Idag, tisdagen den 16 juli klockan 17:00, tar HIF U21…

LÄS MER

Se höjdpunkterna och debutinhoppen från 1-0-segern mot IK Sirius här!

2019-07-16 12:01

Under måndagskvällen besegrade HIF IK Sirius med 1-0 efter mål…

LÄS MER

Forward provtränar med HIF

2019-07-16 8:53

25-årige Fatawu Safiu kommer under den kommande perioden att provträna…

LÄS MER

16-årige Ian Pettersson efter nollan i debuten: ”De får såga mig”

2019-07-15 22:26

Ian Pettersson fick som 16-åring hoppa in i hemmamatchen mot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...