• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Superettan Omgång: 26

7 Oct 2018 17:30 på Olympia

HIF - Falkenbergs FF

1-0

Första halvlek

Solen försvann bakom molnen ungefär samtidigt som gästande Falkenberg sparkade igång seriefinalen på Olympia. Tre minuter in i matchen lyfte Max Svensson fram bollen till Wanderson do Carmo som från nära håll satte dit det som publiken på Olympia var 1-0-målet. Assisterande domare vinkade dock av brasilianaren för offside. Mycket mer än så hände inte i målchansväg under den första kvarten innan Markus Holgersson fyllde på i offensiven på högerkanten. Han slog ett långt inlägg som Svensson mötte i botre delen av straffområdet och satte dit ledningsmålet med ett volleyavslut.


Under de kommande minuterna var Svensson fortsatt het och kom till tre bra skottlägen innan klockan ens hunnit ticka upp till 24 spelade minuter. Alla tre gånger fick han se bollen gå över målet. Förutom ett par hörnor kom inte Falkenberg till några särskilt farliga målchanser innan Robin Östlind i den 43:e minuten rann igenom och sköt med vänsterfoten. Kalle Joelsson i HIF-målet var på rätt plats och kunde styra undan skottet. 1-0 till Helsingborg stod sig när domaren blåste av den första halvleken.


Andra halvlek

Andreas Landgren kom in innan den andra halvleken drog igång och han blev snabbt involverad i farligheter offensivt. I den 48:e minuten kombinerade han sig fram med Ramsus Jönsson, som sedan hittade Svensson i avslutsläge men skottet blockerades. HIF vann tillbaka bollen och Landgren kunde spela fram Mamudu Moro med ett inlägg. Ghananen nådde högst och nickade mot mål men målvakten räddade tämligen enkelt. Minuten efter kom ett inspel från högerkanten som Svensson hoppade över. Landgren fyllde på bakom och sköt utanför Falkenbergs mål. Inom loppet av två minuter kom även Svensson till ytterligare skottlägen men Hampus Nilsson i FFF-målet kunde rädda.


I den 58:e minuten bjöd Darijan Bojanic på fotbollsgodis med ett tekniskt nummer på mittplan innan han tog sig förbi en motståndare och spelade till Moro som sköt hårt strax över det första krysset. Trycket för ett 2-0-mål fortsatte och bara minuten senare kom nästa möjlighet. Holgersson fyllde på längs med högerkanten och slog ett lågt inspel mot bortre stolpen där Landgren sköt från nära håll men målvakten hann smått otroligt dit och räddade bollen från att gå i mål.


Carl Johansson kom in i spel i den 71:a minuten och knappt 60 sekunder senare friställdes han av Holgersson men avslutet i en mot en-läget med målvakten smed strax utanför den vänstra stolpen. I den 86:e minuten kontrade Falkenberg och Chisom Egbuchunam fick ett friläge som Kalle Joelsson räddade ut till hörna. På tilläggstid fick laget iväg en farlig nick mot mål men Joelsson tog på sig hjälterollen och räddade till publikens stora beundran. HIF höll undan och tog sin elfte raka hemmaseger.


I nästa hemmamatch kan det allsvenska avancemanget säkras.


NYHETER

U19: 3-2-seger mot Eskils i Ligacupen

2018-11-18 20:53

Det blev vinst för HIF i första gruppspelsomgången i Ligacupen…

LÄS MER

Ris och ros när Alltid Fullsatt summerar

2018-11-15 18:42

Vi bjuder in Allt om HIF och HD i sista…

LÄS MER

U19: Inför HIF-Eskilsminne

2018-11-15 13:00

I eftermiddag ställs HIF U19 mot Eskilsminne i Ligacupen. Matchen…

LÄS MER

Nu är säsongskorten 2019 släppta för alla!

2018-11-14 10:59

Vi säger tack och adjö till Superettan, nu är det…

LÄS MER

843 825kr från Gräsroten till HIF Ungdom!

2018-11-14 10:52

Vi riktar ett stort tack till alla 11 096 supportrar…

LÄS MER

HIF delar ut Stadium-pris till Fortuna-tjej

2018-11-13 17:07

Stadium, som är av HIF:s samarbetspartners, gav under den sista…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...