• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Superettan Omgång: 26

7 Oct 2018 17:30 på Olympia

HIF - Falkenbergs FF

1-0

Första halvlek

Solen försvann bakom molnen ungefär samtidigt som gästande Falkenberg sparkade igång seriefinalen på Olympia. Tre minuter in i matchen lyfte Max Svensson fram bollen till Wanderson do Carmo som från nära håll satte dit det som publiken på Olympia var 1-0-målet. Assisterande domare vinkade dock av brasilianaren för offside. Mycket mer än så hände inte i målchansväg under den första kvarten innan Markus Holgersson fyllde på i offensiven på högerkanten. Han slog ett långt inlägg som Svensson mötte i botre delen av straffområdet och satte dit ledningsmålet med ett volleyavslut.


Under de kommande minuterna var Svensson fortsatt het och kom till tre bra skottlägen innan klockan ens hunnit ticka upp till 24 spelade minuter. Alla tre gånger fick han se bollen gå över målet. Förutom ett par hörnor kom inte Falkenberg till några särskilt farliga målchanser innan Robin Östlind i den 43:e minuten rann igenom och sköt med vänsterfoten. Kalle Joelsson i HIF-målet var på rätt plats och kunde styra undan skottet. 1-0 till Helsingborg stod sig när domaren blåste av den första halvleken.


Andra halvlek

Andreas Landgren kom in innan den andra halvleken drog igång och han blev snabbt involverad i farligheter offensivt. I den 48:e minuten kombinerade han sig fram med Ramsus Jönsson, som sedan hittade Svensson i avslutsläge men skottet blockerades. HIF vann tillbaka bollen och Landgren kunde spela fram Mamudu Moro med ett inlägg. Ghananen nådde högst och nickade mot mål men målvakten räddade tämligen enkelt. Minuten efter kom ett inspel från högerkanten som Svensson hoppade över. Landgren fyllde på bakom och sköt utanför Falkenbergs mål. Inom loppet av två minuter kom även Svensson till ytterligare skottlägen men Hampus Nilsson i FFF-målet kunde rädda.


I den 58:e minuten bjöd Darijan Bojanic på fotbollsgodis med ett tekniskt nummer på mittplan innan han tog sig förbi en motståndare och spelade till Moro som sköt hårt strax över det första krysset. Trycket för ett 2-0-mål fortsatte och bara minuten senare kom nästa möjlighet. Holgersson fyllde på längs med högerkanten och slog ett lågt inspel mot bortre stolpen där Landgren sköt från nära håll men målvakten hann smått otroligt dit och räddade bollen från att gå i mål.


Carl Johansson kom in i spel i den 71:a minuten och knappt 60 sekunder senare friställdes han av Holgersson men avslutet i en mot en-läget med målvakten smed strax utanför den vänstra stolpen. I den 86:e minuten kontrade Falkenberg och Chisom Egbuchunam fick ett friläge som Kalle Joelsson räddade ut till hörna. På tilläggstid fick laget iväg en farlig nick mot mål men Joelsson tog på sig hjälterollen och räddade till publikens stora beundran. HIF höll undan och tog sin elfte raka hemmaseger.


I nästa hemmamatch kan det allsvenska avancemanget säkras.


NYHETER

Johan Persson om att vara med under första träningsveckan: “Helt underbart”

2019-01-14 14:11

Mittfältaren Johan Persson, som missade stora delar av 2018 års…

LÄS MER

Prolympia har ambitionen att i samarbete med HIF starta en högstadieskola i Helsingborg

2019-01-11 15:00

HIF och Prolympia, som är specificerade på att driva idrottsskolor…

LÄS MER

Dagens lunch i sportbaren från och måndagen 14/1 – Här är menyn!

2019-01-11 13:04

Efter jul- och nyårsuppehåll börjar sportbaren på Olympia servera dagens…

LÄS MER

Vi söker ideella krafter till kommunikationsavdelningen

2019-01-09 13:49

År 2019 är HIF tillbaka i Allsvenskan och det gäller…

LÄS MER

Pär Hansson positiv om nackskadan: “Det har läkt”

2019-01-08 13:24

Pär Hansson skadade nacken efter en olycklig landning mot IK…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider under januari

2019-01-08 12:52

Efter julledigheten kommer Olympiashopen att ha öppet onsdagar, torsdagar och…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...