• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 28

19 Oct 2019 13:30 på Olympia

HIF - BK Häcken

0-2

Ett tidigt straffmål för Häcken och en utvisning på Mohammed Abubakari fällde avgörandet på Olympia. HIF kämpade tappert men fick se sig besegrade med 2-0.


Första halvlek

HIF inledde matchen piggt och skapade ett flertalet farliga målchanser. Holgersson kom runt på högerkanten och slog ett inlägg som nådde Max Svensson, som fick på ett farligt skott som målvakten räddade till hörna. På den efterföljande hörnan fick Holgersson dubbla möjligheter att ge HIF ledningen, men hans avslut räddades av Abrahamsson i Häckens mål.


Istället var det Häcken som skulle ta ledningen i den 10:e minuten. Irandust drev in bollen i straffområdet och fälldes av Granqvist. Domaren pekade på straffpunkten och Paulinho kunde göra 1-0 till Häcken, genom ett lågt skott till höger om Lindegaard. HIF var nära att kvittera några minuter senare när Gero lobbnickade bollen i ribban efter ett inlägg från Holgersson.


I den 30:e minuten blev Abubakari utvisad när han försökte komma till avslut. Han nådde inte bollen utan träffade istället Erik Friberg och domaren plockade upp det röda kortet. HIF fortsatte dock att hålla uppe spelet och Gigovic kom till avslut en bit utanför straffområdet, men skottet räddades av målvakten. Några minuter senare kom Adam Eriksson runt på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg. Bollen nådde Moro som inte fick ordning på avslutet och chansen rann ut i sanden. Häcken fick sedan halvlekens sista chans när Kizito kom till avslut en bit utanför straffområdet, men bollen gick utanför.


Andra halvlek

HIF tvingades till ett byte inför den andra halvleken, då Anders Randrup ersatte en skadad Anderas Granqvist. I den 55 minuten kunde sedan Häcken utöka sin ledning. Yasin sköt ett lågt skott utanför straffområdet som träffade Lindegaards högra stolpe. Returen gick sedan ut till Ekpolo som kunde frispela Kwame Kizito och därmed göra Häckens andra mål i matchen.


I den 64:e minuten fick Häcken en frispark en bit utanför straffområdet, men Lindegaard kunde rädda skottförsöket från Irandust. HIF kämpade tappert med 10 man och försvarade sig bra, men kom inte till några riktigt heta reduceringschanser.


Istället var det Häcken som, med en man mer, skapade en del chanser. I den 76:e minuten kom Paulinho till avslut, men Lindegaard kunde sträcka ut och styra undan bollen till en hörna. Viktor Lundberg kom sedan till skott utanför straffområdet men hans avslut gick högt över. I den 88:e minuten drev Irandust in bollen i straffområdet och fick på ett lågt skott som träffade stolpen och det blev också matchens sista målchans.


 


 


NYHETER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 22:30

Se presskonferensen med tränarna efter Djurgårdens IF – HIF:

LÄS MER

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

2020-07-06 22:15

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot Djurgårdens IF

2020-07-06 18:00

Klockan 19:00 är det avspark på Tele2 Arena där HIF…

LÄS MER

Matchtruppen till Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 11:11

Idag, måndagen den 6 juli klockan 19:00, gästar HIF Tele2…

LÄS MER

Speldatum och tider fastställda för omgång 7-18 av Allsvenskan

2020-07-03 16:00

Nu är speldatum och avsparkstider för omgång 7-18 av Allsvenskan…

LÄS MER

Spelare & ledare belönades på HIF-Vännernas årsmöte

2020-07-03 15:47

Supporterföreningen HIF-Vännerna höll under förra veckan sitt årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...