• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 9

15 May 2019 19:00 på Olympia

HIF - AIK

1-3

Årets första hemmaförlust kom i allsvenskans nionde omgång då AIK kom på besök. De regerande svenska mästarna blev för svårt för HIF som föll med 1-3. HIF:s mål gjordes i den första halvleken av Max Svensson i matchen som också var Svenssons hundrade match i A-laget för HIF.


Första halvlek

Det var gästerna AIK som inledningsvis hade mest boll på offensiv planhalva. Bortalaget fick ett gyllene läge att ta ledningen i den 11:e matchminuten då AIK vann boll och Bilal Hussein tog sig till ett friläge mot Kalle Joelsson i HIF-målet. Hussein fick dock inte ordning på bollen och Joelsson kunde tämligen enkelt avvärja Husseins relativt lösa avslut. I den 14:e minuten anföll AIK på nytt och fick iväg ett skott från vänster som täcktes till hörna. Hörnan spelades kort till Hussein som från straffområdeskanten kunde slå ett inlägg som träffade Tarik Elyounoussis panna och letade sig förbi en utrusande Joelsson in i mål. 0-1 till AIK efter en kvart spelad.


Repliken från HIF skulle dock komma blixtsnabbt. Två minuter efter AIK:s ledningsmål hittade Andri Rúnar Bjarnason en yta och försatte Max Svensson i ett friläge. Svensson gjorde inget misstag och i sin hundrade A-lagsmatch kunde han kyligt placera in 1-1 bakom Oscar Linnér i AIK:s mål. I den 31:e minuten var Svensson på väg att rinna igenom mot ytterligare ett friläge, denna gång hann dock Linnér rusa ut och få en hand på bollen som avstyrde möjligheten för HIF.


Bjarnason var nästa HIF:are att testa Linnér när islänningen drog till med ett rappt vänsterskott från distans. Skottet vållade vissa problem för Linnér som tvingades tippa bollen över ribban till hörna. Samma Linnér fick sträcka ut igen när han minuten efter ytterligare en HIF-hörna fick rädda Svenssons skruvade hörna från vänster på mållinjen.


Det var dock AIK som skulle hinna ta ledningen innan halvleken var över. I den 42:e minuten spelade sig AIK:s Henok Goitom fram till ett friläge mot Joelsson. Goitom slog bollen förbi HIF-målvakten och ramlade sedermera omkull på en täckande Joelsson. Domare Stefan Johannesson dömde straffspark som Daniel Sundgren slog i mål trots att Joelsson gick åt rätt håll och så när lyckades få högerhanden på bollen. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-2 till AIK.


Andra halvlek

HIF försökte ta sig framåt i andra halvlek. I den 55:e minuten försökte Svensson nå Mamudu Moro med ett inlägg från vänster. Moro gick omkull i straffområdet och HIF-spelarna vädjade efter straffspark, dock utan åtgärd från Johannesson. Trots att HIF flyttade fram positionerna för att jaga ett kvitteringsmål var det AIK som i den 69:e minuten utökade ledningen till 1-3. Elyounoussi gjorde sitt andra mål för dagen när han stötte in ett lågt slaget inlägg från höger signerat Sebastian Larsson.


Trots ett dubbelbyte efter 75 spelade minuter då Wanderson do Carmo och David Boysen ersatte Bjarnason och Moro lyckades HIF inte skapa tillräckligt farliga chanser för att komma ikapp AIK:s ledning. Det närmaste HIF kom var ett hårt avslut på övertid från straffområdeslinjen av inbytte Johan Persson, men avslutet gick över ribban. Efter en svit på 17 förlustfria seriematcher på Olympia åker HIF slutligen på en förlust. Matchen slutade 1-3 till AIK och innebär att HIF står kvar på åtta poäng efter nio spelade omgångar i årets allsvenska.


NYHETER

UngdomsOnsdag: Möt Hampus Svärdh

2020-07-08 11:59

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 22:30

Se presskonferensen med tränarna efter Djurgårdens IF – HIF:

LÄS MER

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

2020-07-06 22:15

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot Djurgårdens IF

2020-07-06 18:00

Klockan 19:00 är det avspark på Tele2 Arena där HIF…

LÄS MER

Matchtruppen till Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 11:11

Idag, måndagen den 6 juli klockan 19:00, gästar HIF Tele2…

LÄS MER

Speldatum och tider fastställda för omgång 7-18 av Allsvenskan

2020-07-03 16:00

Nu är speldatum och avsparkstider för omgång 7-18 av Allsvenskan…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...