• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 23

16 Sep 2019 19:00 på Tele2 Arena

Djurgårdens IF - HIF

2-0

HIF kämpade tappert mot serieledande Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Det skulle dock sluta med förlust med 2–0 efter två sena mål av inbytte Emir Kujovic.


Första halvlek

Djurgården tog tidigt initiativet i matchen, men det hindrade inte HIF från att skapa matchens första målchans. Max Svenson fick bollen på vänsterkanten och spelade in bollen mot en framrusande Mamudu Moro som dock sköt bollen utanför. Djurgården började sedan att etablera spel på HIF:s högerkant och efter ett inlägg från Jonathan Ring fick Curtis Edwards möjligheten att ge hemmalaget ledningen, men Anders Lindegaard gjorde en fin reflexräddning. I mitten av den första halvleken får Jonathan Ring en möjlighet att dra till bollen på halvvolley strax utanför straffområdet. Anders Lindegaard hinner dock få upp högerhanden på bollen och styra den till en resultatlös hörna.


HIF var dock inte ofarliga och skapade ett flertal farliga målchanser. Adam Eriksson väggspelade sig fram med Alhaji Gero och fick till ett avslut som målvakten räddar nere i sitt vänstra hörn. Några minuter senare är Mamudu Moro nära att att ge HIF ledningen. Efter en djupledspassning från Max Svensson får Moro ett fritt läge att slå in ledningsmålet, men skottet går rakt på målvakten och en händelserik första halvlek slutar 0-0.


Andra halvlek

Djurgården tog även kommandot i den andra halvleken och etablerade spel på HIF:s planhalva, utan att skapa några riktigt heta målchanser. En bit in i halvleken får dock Mohamed Boya Turay ett skottläge som blockeras av Andreas Granqvist. Strax därefter får Djurgården en ny chans när Aslak Fonn Witry skjuter på halvvolley en bit utanför målvaktens vänstra stolpe. I den 68:e minuten får Djurgården en stor möjlighet att ta ledningen. Jonathan Ring får bollen i mitten av straffområdet och får till ett lågt skott som målvakten räddar nere vid sin vänstra stolpe.


Djurgården skulle dock ta ledningen några minuter senare. Mohamed Boya Turay drar på ett skott som träffar inbytte Emir Kujovic panna och styrs in i mål. En stund senare gör Djurgården även 2–0. Niklas Bärkroth slår ett inlägg från höger som når fram till Emir Kujovic som kan stöta in bollen i mål från nära håll. HIF lyckades inte med att skapa några riktigt heta målchanser i jakten på en reducering. Istället var det Djurgården som hade möjligheter till att utöka sin ledning, men matchen slutar 2-0.


NYHETER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 22:30

Se presskonferensen med tränarna efter Djurgårdens IF – HIF:

LÄS MER

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

2020-07-06 22:15

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot Djurgårdens IF

2020-07-06 18:00

Klockan 19:00 är det avspark på Tele2 Arena där HIF…

LÄS MER

Matchtruppen till Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 11:11

Idag, måndagen den 6 juli klockan 19:00, gästar HIF Tele2…

LÄS MER

Speldatum och tider fastställda för omgång 7-18 av Allsvenskan

2020-07-03 16:00

Nu är speldatum och avsparkstider för omgång 7-18 av Allsvenskan…

LÄS MER

Spelare & ledare belönades på HIF-Vännernas årsmöte

2020-07-03 15:47

Supporterföreningen HIF-Vännerna höll under förra veckan sitt årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...