• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 12

19 Jul 2004 19:00 på Vångavallen

Trelleborgs FF - HIF

1-6

Trots att HIF ligger bland de främsta i antal gjorda mål känns det som att effektiviteten har varit för dålig under året. Mot TFF lossnade målskyttet rejält med sex mål, samtidigt ska det nämnas att det kunde ha slutat med det dubbla.

Matchen började i ganska bra tempo från båda lagen även om passningsspelet var något sämre. HIF tog tag i taktpinnen allt eftersom och började rada upp målchanser efter målchanser. Skärpan i avsluten bättrades även på och ett ledningsmål var nära när Peter Graulund sköt ett volleyskott från nära håll. På något mirakelsätt hann TFF-keepern få upp en hand och rädda till hörna. Ännu närmre mål var det några minuter senare när Andreas Granqvist nickade i ribban – två gånger om på 15 sekunder! Oturen grinade HIF i ansiktet och man tänkte ”inte en sån dag igen”.

Fast målet skulle komma, men inte av de naturliga målgörarna. Christian Järdler fullföljde en löpning efter väggspel med Graulund in i straffområdet och äntligen gav turen med sig. Bollen studsade något turligt på målvakten och via stolpen innan den letade sig över mållinjen.

Trots målet och det klara övertaget i matchen kändes det inte helt säkert. Inte förrän Thando sköt 2-0 i bortre krysset på en frispark från 25 meterkunde man andas ut. HIF kunde gå till pausvila med en viktig 2-0 ledning. TFF:s farligaste målchans i första skapade Daniel Andersson vid en inspark när han halkade och sköt bollen rakt på en TFF anfallare som turligt inte var riktigt med på det och avslutade dåligt.

HIF fortsatte att spela bra i andra halvleken och skapade även målchanser innan målkalaset började på allvar. Mattias Lindström hade även ett stenhårt skott i stolpen i början av andra halvleken.

3-0-målet kom 10 minuter in på andra och det efter en snabb kontring där Graulund sprang med bollen på linjen och serverade en ensamstående David Ljung i straffområdet. På en lugnt och behärskat sätt placerade han bollen i mål vid sidan om målvakten. Strax efter kom även 4-0 målet, även den här gången efter en snabb kontring. Den här gången ett samarbete mellan Gustaf Andersson och Graulund som var sist på bollen. Graulund var mycket aktiv idag med ett mål och två assist samt en del avslut utöver det.

TFF fick vara med i målnoteringen efter ett snyggt väggspel mellan Mats Lilienberg och Kristian Haynes där HIF:s försvar för en gångs skulle inte han med riktigt. TFF skapade även ett litet tryck efter målet, men inte längre än drygt fem minuter. Då avgjorde Mattias Lindström matchen på allvar efter en retfull klackspark. En klack som Lindström ångrar i efterhand – det var inte meningen att det skulle förnedra TFF om det nu tolkades som det, sa Lindström efter matchen.

Det skulle komma ytterligare ett mål, med tre minuter kvar att spela lekte Gustaf Andersson med TFF-försvaret och slog därefter in bollen mot bortre stolpen där Erik Wahlstedt fick helt omarkerad stå och nicka i mål och fastställa slutresultatet till 6-1.

Många var bra HIF och framförallt så fungerade alla lagdelarna under hela matchen. Nyckeln till det hela hittar man på mitten. Många har tvivlat att han skulle klara det, men Jesper Jansson bevisade att han både håller som mittfältare och att han kommer att bli en viktig kugge för HIF:s spel framöver. En annan positiv syn från matchen var att HIF klarade sig utan varning för första gången i årets Allsvenska.

NYHETER

U21: Oavgjort mot Östers IF

2019-07-16 19:53

Tisdagens U21-match mot Östers IF slutade 1-1. HIF tog ledningen…

LÄS MER

Skaderapport: Kalle Joelsson

2019-07-16 18:56

Kalle Joelsson ådrog sig en skada under måndagens match mot…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Östers IF

2019-07-16 14:38

Idag, tisdagen den 16 juli klockan 17:00, tar HIF U21…

LÄS MER

Se höjdpunkterna och debutinhoppen från 1-0-segern mot IK Sirius här!

2019-07-16 12:01

Under måndagskvällen besegrade HIF IK Sirius med 1-0 efter mål…

LÄS MER

Forward provtränar med HIF

2019-07-16 8:53

25-årige Fatawu Safiu kommer under den kommande perioden att provträna…

LÄS MER

16-årige Ian Pettersson efter nollan i debuten: ”De får såga mig”

2019-07-15 22:26

Ian Pettersson fick som 16-åring hoppa in i hemmamatchen mot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...