• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 12

19 Jul 2004 19:00 på Vångavallen

Trelleborgs FF - HIF

1-6

Trots att HIF ligger bland de främsta i antal gjorda mål känns det som att effektiviteten har varit för dålig under året. Mot TFF lossnade målskyttet rejält med sex mål, samtidigt ska det nämnas att det kunde ha slutat med det dubbla.

Matchen började i ganska bra tempo från båda lagen även om passningsspelet var något sämre. HIF tog tag i taktpinnen allt eftersom och började rada upp målchanser efter målchanser. Skärpan i avsluten bättrades även på och ett ledningsmål var nära när Peter Graulund sköt ett volleyskott från nära håll. På något mirakelsätt hann TFF-keepern få upp en hand och rädda till hörna. Ännu närmre mål var det några minuter senare när Andreas Granqvist nickade i ribban – två gånger om på 15 sekunder! Oturen grinade HIF i ansiktet och man tänkte ”inte en sån dag igen”.

Fast målet skulle komma, men inte av de naturliga målgörarna. Christian Järdler fullföljde en löpning efter väggspel med Graulund in i straffområdet och äntligen gav turen med sig. Bollen studsade något turligt på målvakten och via stolpen innan den letade sig över mållinjen.

Trots målet och det klara övertaget i matchen kändes det inte helt säkert. Inte förrän Thando sköt 2-0 i bortre krysset på en frispark från 25 meterkunde man andas ut. HIF kunde gå till pausvila med en viktig 2-0 ledning. TFF:s farligaste målchans i första skapade Daniel Andersson vid en inspark när han halkade och sköt bollen rakt på en TFF anfallare som turligt inte var riktigt med på det och avslutade dåligt.

HIF fortsatte att spela bra i andra halvleken och skapade även målchanser innan målkalaset började på allvar. Mattias Lindström hade även ett stenhårt skott i stolpen i början av andra halvleken.

3-0-målet kom 10 minuter in på andra och det efter en snabb kontring där Graulund sprang med bollen på linjen och serverade en ensamstående David Ljung i straffområdet. På en lugnt och behärskat sätt placerade han bollen i mål vid sidan om målvakten. Strax efter kom även 4-0 målet, även den här gången efter en snabb kontring. Den här gången ett samarbete mellan Gustaf Andersson och Graulund som var sist på bollen. Graulund var mycket aktiv idag med ett mål och två assist samt en del avslut utöver det.

TFF fick vara med i målnoteringen efter ett snyggt väggspel mellan Mats Lilienberg och Kristian Haynes där HIF:s försvar för en gångs skulle inte han med riktigt. TFF skapade även ett litet tryck efter målet, men inte längre än drygt fem minuter. Då avgjorde Mattias Lindström matchen på allvar efter en retfull klackspark. En klack som Lindström ångrar i efterhand – det var inte meningen att det skulle förnedra TFF om det nu tolkades som det, sa Lindström efter matchen.

Det skulle komma ytterligare ett mål, med tre minuter kvar att spela lekte Gustaf Andersson med TFF-försvaret och slog därefter in bollen mot bortre stolpen där Erik Wahlstedt fick helt omarkerad stå och nicka i mål och fastställa slutresultatet till 6-1.

Många var bra HIF och framförallt så fungerade alla lagdelarna under hela matchen. Nyckeln till det hela hittar man på mitten. Många har tvivlat att han skulle klara det, men Jesper Jansson bevisade att han både håller som mittfältare och att han kommer att bli en viktig kugge för HIF:s spel framöver. En annan positiv syn från matchen var att HIF klarade sig utan varning för första gången i årets Allsvenska.

NYHETER

Johan Persson om att vara med under första träningsveckan: “Helt underbart”

2019-01-14 14:11

Mittfältaren Johan Persson, som missade stora delar av 2018 års…

LÄS MER

Prolympia har ambitionen att i samarbete med HIF starta en högstadieskola i Helsingborg

2019-01-11 15:00

HIF och Prolympia, som är specificerade på att driva idrottsskolor…

LÄS MER

Dagens lunch i sportbaren från och måndagen 14/1 – Här är menyn!

2019-01-11 13:04

Efter jul- och nyårsuppehåll börjar sportbaren på Olympia servera dagens…

LÄS MER

Vi söker ideella krafter till kommunikationsavdelningen

2019-01-09 13:49

År 2019 är HIF tillbaka i Allsvenskan och det gäller…

LÄS MER

Pär Hansson positiv om nackskadan: “Det har läkt”

2019-01-08 13:24

Pär Hansson skadade nacken efter en olycklig landning mot IK…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider under januari

2019-01-08 12:52

Efter julledigheten kommer Olympiashopen att ha öppet onsdagar, torsdagar och…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...