skip to Main Content
Foto: Mathilda Ahlberg

Inför Hittarps IK FF – HIF

Ikväll, fredagen den 17 september klockan 19:00, möter HIF:s damer Hittarps IK FF på Laröds IP. Nedan finns förutsättningarna inför matchen, motståndarkollen, samt matchtruppen.

Förutsättningarna
Den senaste matchen för HIF spelades hemma på Olympia mot Röstånga IS och slutade 8-0 för hemmalaget. Isabel Aguilar gjorde tre av målen och står nu på hela 19 gjorda mål på sju spelade matcher, två mål gjordes av Maya Waltersson, medan Ebba Manglind, Sanna Nilsson, och Stephanie Petersson gjorde varsitt. Efter att Manglind skrivit in sig i målprotokollet mot Röstånga har Helsingborgs damer nu 15 olika målskyttar, se den interna skytteligan nedan.

HIF leder tabellen efter nio omgångar och har fortfarande inte släppt in ett enda mål, vilket innebär att de också har en imponerande målskillnad på 92-0. Strax bakom på sex poäng mindre och en match mindre spelad står Lödde IF, som vann sin senaste match mot just Hittarp.

Mia Westerblads comeback dröjer då hon fortsatt är borta från spel, och Isabel Aguilar uteblir då hon är iväg på landslagsspel i futsal.

Motståndarkollen
Hittarps IK FF ligger för närvarande sist i tabellen med tre poäng i bagaget, vilka dock kom i en storvinst på hemmaplan mot Marieholms IS som slutade 12-0 till HIK. Deras senaste två matcher har varit en 0-2 förlust mot Landskrona BoIS på hemmaplan, samt en bortaförlust mot Lödde IF med 4-1.

De har dock gjort 16 mål, varav 12 i en och samma match. Deras främsta målskyttar är Engla Hitchcock med fem mål gjorda och Ebba Bergström med tre.

Det första mötet mellan HIF och Hittarp slutade 6-0 till HIF, det var också den historiska hemmadebuten på Olympia för Di Röes damer.

Matchtruppen 
2. Johanna Nordqvist
3. Johanna Andersson
4. Amanda Hjalmarsson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Rosanna Johansson
8. Stephanie Jörliden
10. Sanna Nilsson
13. Sofia Nilsson
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
21. Maya Waltersson
22. Ebba Manglind
24. Johanna Fäldtman
26. Stephanie Petersson
33. Maria Edman Falke (mv)

Den interna skytteligan
Isabel Aguilar – 19 mål
Mia Westerblad – 14 mål
Stephanie Petersson – 12 mål
Maya Waltersson – 9 mål
Johanna Fäldtman – 7 mål
Rebecka Winroth – 6 mål
Amanda Hjalmarsson – 4 mål
Josefine Wiksell – 3 mål
Märta Löfling – 3 mål
Sanna Nilsson – 3 mål
Tilda Pettersson – 3 mål
Olivia Eriksson – 2 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Sofia Nilsson – 1 mål
Stephanie Jörliden – 1 mål