skip to Main Content

HIF och OBOS inleder samarbete på lokal nivå

Helsingborgs IF och medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS, partner till Svensk Elitfotboll, har tecknat ett treårigt samarbetsavtal på lokal nivå med inriktning på flickfotboll och hållbarhetsarbete för att få fler barn i rörelse genom fotboll.

OBOS är en av svensk idrotts mest engagerade partners och även officiell titelsponsor till OBOS Damallsvenskan, presenting partner till Superettan och partner till Allsvenskan. HIF och OBOS är nu överens om ett samarbete för ett lokalt engagemang tillsammans.

– Vi är mycket stolta över att HIF, som första svenska elitfotbollslag, tecknar ett lokalt samarbetsavtal med en så stor och engagerad aktör som OBOS. Vi vill skapa mervärden för OBOS medlemmar på samma sätt som OBOS ger HIF bättre förutsättningar och möjligheter att hållbart arbeta med att sätta barn i rörelse, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.

Planering för aktiviteter som ska starta i samband med stadsmässan H22, men vara under en längre tid än så, pågår just nu inom HIF:s organisation. OBOS är idag en partner till H22 och kommer att vara en samarbetspartner även i dessa projekt tillsammans med HIF.

– OBOS har ett stort engagemang i Helsingborgsområdet sedan tidigare genom många olika bostadsprojekt. Det känns roligt att vi nu får möjlighet att bidra till en socialt hållbar samhällsutveckling i staden genom detta långsiktiga samarbete med HIF, säger Christian Alehagen, chef för Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

Om OBOS
Medlemsägda OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och ägs av sina 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS grundades i Oslo 1929, inspirerad av den svenska kooperativa modellen för bostadsutveckling. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, SmålandsVillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.

Tack vare en kommersiellt framgångsrik styrning av verksamheten har OBOS byggt en stark finansiell ställning där vinsterna investeras i fler bostäder. OBOS utvecklar flerbostadshus på entreprenad i större städer och är Sveriges ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä.

2020 sålde OBOS 3 262 bostäder, varav 1 516 i Sverige i 152 av landets kommuner. OBOS mål är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet genom alternativa boköpmodeller för att ge fler möjligheten att äga sitt boende – på så vis bidrar OBOS till en hållbar samhällsutveckling.

För mer information om OBOS:
www.obos.no
www.obos.se

Vi hälsar OBOS varmt välkomna in i HIF-familjen!