skip to Main Content

HIF förlänger med Anders Lindegaard

Helsingborgs IF och Anders Lindegaard är överens om kontraktsförlängning. Målvakten har tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

Anders Lindegaard kom till HIF sommaren 2019 efter nio år i engelska Premier League och spel i bland annat Manchester United där han vann ligan två gånger och supercupen en gång. För HIF har han spelat 26 tävlingsmatcher, hållit nollan i fem av dem och gjort ett mål. Nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben.

– Det är ingen hemlighet att jag närmar mig de avslutande kapitlen av min karriär men jag mår fysiskt bra, njuter av att komma in till träningen varje dag och ser framemot att spela matcher. Jag vill fortsätta spela så länge jag njuter av det och samtidigt kan bidra till både laget och klubben. HIF har en enorm potential och jag är väldigt tacksam att få chansen att stanna här för att hjälpa klubben att utvecklas till en nivå där den hör hemma, inte bara inom fotbollen men också i staden Helsingborg. Jag är glad över att få ett längre perspektiv för den processen, säger dansken.

– Anders är en toppmålvakt och ledartyp som har en enorm erfarenhet men också en hunger till att både fortsätta utvecklas och bidra till att göra laget bättre. Han är också högst motiverad till att hjälpa våra yngre spelare och vara en viktig faktor i att bygga upp klubben igen. Att vi trots spel i Superettan lyckas behålla en spelare av hans kaliber gör oss oerhört glada och stolta, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.