skip to Main Content

Bödvar Bödvarsson klar för HIF

Helsingborgs IF och vänsterbacken Bödvar Bödvarsson är överens om ett ettårskontrakt. Islänningen, med fem landskamper på meritlistan, ansluter närmast från den polska ligaåttan Jagiellonia Bialystok.

25-årige Bödvar Bödvarsson inledde sin professionella fotbollskarriär i moderklubben Hafnarfjördur på Island där han gjorde 118 framträdanden i tävlingssammanhang. I februari 2018 lämnade han hemstaden för polska Jagiellonia Bialystok efter att ha landslagsdebuterat ett år tidigare. Nu står det klart att karriären fortsätter i HIF.

– Det känns väldigt bra att komma till HIF. Jag har bara hört bra saker om både klubben och staden. Isländska spelare brukar göra det bra här, vilket jag naturligtvis också hoppas göra. Målet är att ta HIF till Allsvenskan, spela många matcher och bidra till laget. Jag ser framemot att träffa er alla i Sverige, säger islänningen.

HIF:s sportchef Andreas Granqvist är glad över att ha vänsterbacken klar.

– Det är ingen hemlighet att en vänsterback varit en pusselbit vi letat efter. Bödvar passar bra in i den profil vi sökt och vi är glada att ha honom i klubben. Han har samlat på sig mycket erfarenhet trots att han inte är så gammal och har både goda ledaregenskaper och stor vinnarmentalitet, säger han.

Bödvar väntas anlända till Helsingborg under nästa vecka. Vi hälsar honom varmt välkommen till HIF!


Bödvar från sitt hem i Polen.