Skip Navigation Links

 
Allsvenskan omgång: 25 den 30 sep kl. 15.00 på Olympia
HIF - Åtvidabergs FF
3 - 0

Walid Atta är efter skadeuppehåll tillbaka i startelvan och det med besked. HIF-försvaren visade vägen och nickade in ledningsmålet mot Åtvidaberg i den 27:e minuten. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter fullträffar av Alvaro Santos och Nikola Djurdjic i andra halvlek.

Matchen var jämn till en början och det var gästande Åtvidaberg FF som skulle få det första heta läget. Efter 19 spelade minuter slogs ett inlägg från höger mot HIF:s straffområde som nådde Jesper Arvidssons panna. Nicken var bra men studsade någon meter utanför Pär Hanssons vänstra stolpe.

HIF tog över spelet ju mer matchen led och skulle ta ledningen i den 27:e minuten. Jere Uronen fixade en hörna på vänsterkanten som Christoffer Andersson slog. Inlägget var välinriktat och nådde Walid Atta vid bortre stolpen. Atta, tillbaka från start efter lång skadefrånvaro, tog vara på chansen på bästa sätt och nickade in ledningsmålet bakom Henrik Gustavsson, 1-0.

Resten av första halvlek tillhörde HIF som skapade många lägen att utöka sin ledning och stänga matchen. I matchminut 37 hamnade bollen hos David Accam i straffområdet efter ett långt HIF-anfall. Ghananen överlät bollen till Nikola Djurdjic som först tunnlade sin försvarare och sedan avslutade vid straffpunkten över mål.

Nästa läge kom vid en hörna efter 42 minuter och även denna gång var det Atta som skulle nå högst. HIF-försvararen nickade Uronens hörna från höger förbi Gustavsson men bollen räddades på mållinjen av en bortaförsvarare. Alejandro Bedoya höll sig framme på returen men hans nick gicken bit utanför den vänstra stolpen.

Det stora bollinnehavet och de många lägena till trots gick HIF till halvtidsvila med ett måls ledning.

- Vi hade många bra chanser i första halvleken att döda tillställningen. Men det står 1-0 efter första och då lever matchen. Vi visste att Åtvidaberg är ett bra, spelade lag. De är bollskickliga och duktiga att hålla i bollen. Det blir alltid jobbigt mentalt när man leder med 1-0. Det räcker med en fast situation för Åtvidaberg och de är med i matchen, sa Åge efter matchen.

I andra halvlek flyttade gästerna upp sina positioner för att inleda sin kvitteringsjakt och i den 61:e matchminuten kunde man fått utdelning. Efter en ÅFF-hörna från vänster gick bollen som i ett flipperspel inne i HIF:s straffområde och hamnade till slut hos Daniel Hallingström. Bortaförsvararen avlossade ett skott som träffade ribban och på returen var Viktor Prodell nära att nicka in bollen men avslutet gick tätt utanför Pärs högra stolpe.

Någon minut innan Åtvids ribbträff hade Alvaro Santos bytts in och han skulle i den 67:e minuten stå för ett riktigt klassmål när HIF ställde blixtsnabbt om efter bortaanfall. Mattias Lindström fick bollen, accelererade på högerkanten och passade i sidled till Nikola Djurdjic. Serben slog bollen vidare i djupet mot Alvaro Santos som kom i en man-man-situation till vänster i straffområdet. Brasilianaren skottfintade bort sin försvarare och la sedan enkelt in bollen vid bortre stolpen, 2-0.

- Det blir alltid jobbigt mentalt när man leder med 1-0. Det räcker med en fast situation för Åtvidaberg och de är med i matchen. Vi har spelat fyra matchen på kort tid och jag var lite rädd att det skulle göra slut på oss. Som tur är kommer Alvaro in, sätter 2-0 och stoppar den rädslan, berättade Åge på presskonferensen.

Efter målet såg Åtvidaberg ut som ett slaget lag och HIF skulle hinna med att utöka målskörden innan matchen var till ända, även denna gång vid en kontring. Santos, Djurdjic och Alejandro Bedoya kontrade mot tre ÅFF-försvarare. Bedoya slog bollen till en fri Djurdjic till vänster som först rundade målvakten och sedan skickade in 3-0 för HIF.

- Det var en viktig seger idag även om det alltid är viktigt att vinna. Det är jämnt i Allsvenskan och svårt att vinna matcher. Det var viktigt för oss idag att behålla moralen inför de sista matcherna i Allsvenskan och Europaspelet. Det kan hända mycket på fem matcher, det gäller bara att hålla fokus på nästa match, sa Åge.

Vinsten innebär inte bara tre poäng i jakten på platserna om Europaspel utan även bra självförtroende inför nästa Europa League-match hemma mot Twente. De holländska serieledarna gästar Olympia på torsdag med avspark 19.05.

Text: Philip Gadd

Domare

Andreas Ekberg

Publik

7114

Arena

Olympia

Byten

60' Álvaro Santos
60' David Accam
68' Mattias Mete
68' Martin Christensen
68' Daniel Nordmark
68' Rachid Bouaouzan
69' Imad Zatara
69' Bruno Manoel Marinho
82' Tom Pettersson
82' Viktor Prodell
85' Erik Wahlstedt
85' May Mahlangu

Kort

8' Oscar Möller
57' Rachid Bouaouzan
78' Viktor Prodell
90' Tom Pettersson
 
Spelare och ledare

Målvakt


Back


Mittfältare


Forward


Ledare

 
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015