Skip Navigation Links

 
Allsvenskan omgång: 14 den 09 jul kl. 19.00 på Gamla Ullevi
IFK Göteborg - HIF
1 - 1

IFK Göteborg såg ut att gå mot seger. Men med fem minuter kvar av matchen slog Alfred Finnbogason in en vacker frispark som räddade en poäng för HIF på Gamla Ullevi.

Ett klassisk allsvensk möte utspelade sig mellan IFK Göteborg och HIF under måndagskvällen. Det var fartfyllt, intensivt och händelserikt. HIF började med goda intentioner och skapade matchens första farlighet genom Rachid Bouaouzan som löpte sig förbi Göteborgs backlinje och avslutade på John Alvbåge som räddade hemmalaget från ett baklängesmål. 

IFK Göteborg hade därefter ett bra tryck på HIF och skapade mängder med halvchanser. Yttern Tobias Sana och den offensive mittfältaren Daniel Sobralense ställde till med en hel del oreda för HIF-försvaret. Många gånger kom Sana runt på kanten med farliga inspel som följd och Sobralense var ett ständigt hot i straffområdet. 

En halvtimme in i matchen blev Tobias Hysén frispelad av backen Philip Haglund efter ett fint uppspel. Hysén fick dock inte ordning på avslutet som gick högt över mål. 

Sex minuter före halvtidsvilan fick Göteborgarna utdelning till slut. Ett markinlägg letade sig igenom HIF-försvaret och hittade Stefan Selakovic som från nära håll gav IFK Göteborg ledningen i den 39:e minuten, 1-0. 
Åge Hareide gjorde ett dubbelbyte till den andra halvleken. Ut gick Rachid Bouaouzan och Loret Sadiku och in kom Daniel Nordmark och May Mahlangu. 

Men Göteborg tog med sig sitt anfallsrika spel till den andra halvleken och var fortsatt det hetaste laget en bit in på matchen. Därefter sjönk tempot i spelet en aning. Då passade HIF på att ta sig in i matchen. 
Alfred Finnbogason visade vägen med ett distinkt avslut i den 70:e minuten som IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge räddade. 

Men mitt i HIF-pressen stack Blåvitt upp och var ett stolpskott från Robin Söder från att avgöra matchen. Inte långt emellan fick Tobias Hysén sitt andra friläge i matchen. Den gången räddade HIF:s landslagsmålvakt Pär Hansson. 

Med fem minuter kvar av matchen blev Daniel Nordmark brutalt kapad av Philip Haglund strax utanför straffområdet. Frisparken tog Alfred Finnbogason hand om, och sköt beslutsamt och vackert in bollen i det högra hörnet, 1-1. 

Alfred ordnade kvitteringen för HIF och räddade en poäng på Gamla Ullevi.

Text: Tuan Nguyen

Domare

Stefan Johannesson

Publik

12029

Arena

Gamla Ullevi

Mål

Stefan Selakovic 39'
( Daniel Sobralense )
Alfred Finnbogason 85'

Byten

46' Daniel Nordmark
46' Rachid Bouaouzan
46' May Mahlangu
46' Loret Sadiku
74' Álvaro Santos
74' Mattias Lindström
74' Robin Söder
74' Daniel Sobralense
88' David Moberg-Karlsson
88' Tobias Hysén
91' Hannes Stiller
91' Stefan Selakovic

Kort

20' Alfred Finnbogason
23' Christoffer Andersson
80' Nordin Gerzic
84' Philip Haglund
 
Spelare och ledare

Målvakt


Back


Mittfältare


Forward


Ledare

 
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015