Skip Navigation Links

 
Allsvenskan omgång: 24 den 27 sep kl. 18.00 på Rambergsvallen
BK Häcken - HIF
2 - 2

Bortamatchen på Hisingen mot serieledande BK Häcken blev en tuff nöt att knäcka. HIF hamnade i underläge två gånger men i slutminuterna slog Nikola Djurdjic in 2-2 och grejade en poäng hem till Skåne.

BK Häcken borta är traditionellt sett en svår match för HIF då man inte fått åka hem med seger en enda gång sedan 1994. Lägg dessutom till att Hisinglaget är i serieledning och man förstår att uppgiften att ta tre poäng var svår.

Inte blev det lättare när Häckens Dioh Williams gav hemmalaget ledningen redan i den tredje minuten. Martin Eriksson slog en inåtskruvad hörna från vänster som Williams kunde nicka in från nära håll förbi en chanslös Pär Hansson. 1-0, en smakstart för serieledarna.

Hemmalaget kunde ha utökat sin ledning i matchminut 18 när Björn Anklev fick en djupledsboll till höger i straffområdet och kom i ett bra skottläge. Det låga avslutet räddades av Pär som gjorde en fin benparad.

Häcken inledde matchen med majoriteten av bollinnehavet men HIF jobbade in sig in i matchen och fick utdelning. Efter 32 spelade minuter bröt Rachid Bouaouzan, tillbaka efter avstängning, bollen på sin vänsterkant i Häckens uppspelsfas. Holländaren satte fart mot mål och spelade bollen i sidled till Nikola Djurdjic som chippade fram bollen till David Accam. Ghananen kom rusande till höger i straffområdet och la in bollen vid första stolpen, 1-1.

Matchen var fortsatt jämn men det var Häcken som var närmast en ledning innan halvtidsvilan. I den 43:e minuten kontrade hemmalaget och skytteligaledaren Waris Majeed kom i en man-man-situation med Peter Larsson. HIF-försvararen höll undan hemmaanfallaren bra och Majeeds avslut träffade utanför Pärs vänstra stolpe.

Andra halvlek blev svänging när Häcken lyfte positionerna för att hitta ett ledningsmål vilket gav ytor för HIF-kontringar. I den 49:e minuten kunde Accam blivit tvåmålskytt när Christoffer Andersson hittade ghananen med en frispark från vänster. Nicken kom från nära håll och var bra men hemmalagets Christoffer Källqvist gjorde en kvalificerad räddning.

Häcken var inte heller ofarliga. Efter 61 minuter fick Majeed och ex-HIF:aren René Makondele till en bra kombination som avslutades med ett skott från Majeed. Avslutet kom från vänster i straffområdet men Pär var med och styrde undan till hörna.

Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget och även denna gång var det Williams som skulle överlista Pär. Han väggspelade i den 74:e matchminuten med Majeed på vänsterkanten och fick ett inlägg serverat av sin anfallskollega. Williams bredsidade in bollen på volley vid bortre stolpen vilket satte HIF i underläge för andra gången i matchen, 2-1.

Det kunde blivit än värre för HIF två minuter senare när Martin Ericsson spelade en boll snett-inåt-bakåt till Makondele till höger i straffområdet som drog till. Avslutet gick förbi Pär men räddades på mållinjen av Christoffer Andersson.

Istället var det HIF som skulle få göra matchens sista mål och det med två minuter kvar av ordinarie tid när HIF fick en hörna. Den slogs av Jere Uronen från höger och det långa inlägget hamnade hos Djurdjic vid bortre stolpen. Serben avslutade på volley med bredsidan via Källqvist i mål.

Matchen slutade 2-2 med två förlorare. HIF tappade poäng i jakten på topplagen och Häcken chansen att rycka i guldstriden.

Text: Philip Gadd

Domare

Michael Lerjéus

Publik

4368

Arena

Rambergsvallen

Mål

Dioh Williams 3'
David Accam 32'
( Nikola Djurdjic )
Dioh Williams 73'
( Waris Majeed )
Nikola Djurdjic 88'

Byten

46' Walid Atta
46' Peter Larsson
46' Thomas Sørum
46' Mattias Lindström
62' Nasiru Mohammed
62' Björn Anklev
74' Daniel Nordmark
74' Ardian Gashi
81' Josef Elvby
81' Dioh Williams
 
Spelare och ledare

Målvakt


Back


Mittfältare


Forward


Ledare

 
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015