Skip Navigation Links

HIF förstärker truppen

Den 15 juli öppnar transferfönstret i Sverige, men redan nu har HIF gjort klart med 24-årige Arnór Smárason från Island. Efter att tackat nej till flera andra klubbar har han skrivit på ett treårigt kontrakt med HIF.

Risken finns att HIF:s trupp förändras i sommar. För att ligga i framkant förstärker HIF med en offensiv spelare. Närmast från danska Esbjerg.
- Arnór är en spelare med god rutin trots sin ålder. Han är skolad i den holländska klubben Heerenveen och har gott om landslagsuppdrag för Island. Inte minst i A-landslaget, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Arnor om sig själv;
- Jag är en offensiv mittfältare. Jag kan spela anfallare också. Jag är en bra passningsspelare och bra med bollen. Försöker göra mål och spela fram mina lagkamrater också. Jag skulle beskriva mig som en offensiv spelare, säger Arnór Smárason.  
- Det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vara här. Jag kan inte nog vänta på att få komma igång och träna med grabbarna. 

Det svenska transferfönstret öppnas som sagt den 15:e juli. Först då får HIF använda spelare i match.
- Vi hade självkart velat ha honom tillgänglig redan nu mot Göteborg. Han kommer som fri transfer och kan därmed komma till oss direkt. Och mot Öster är han aktuell, säger Jesper.

Roar Hansen säger så här om truppens senaste tillskott;
- Det är en ung, rutinerad och spelskicklig spelare som kan spela allround på alla offensiva positioner. Han har spelat på högsta nivå i Holland och Danmark samt med Isländska landslaget. Jag hoppas att han kan tillföra HIF såväl på kort som på lång sikt, säger HIF:s tränare Roar Hansen.

Sista läkarundersökningen gjordes under förmiddagen utan några anmärkningar.

Fakta:
Arnór Smárason
Nummer: 11
Forward/offensiv mittfältare
Född: 1988-09-07
Akranes, Island 
Längd: 184 cm
Kommer från: Fri transfer
Senaste klubbar: Esbjerg, Heerenveen, Molde
Landslag: A 15 (2), U21 10 (2), U19 15 (5), U17 11(2)

Publicerad 2013-07-03 kl 15.05 av Redaktionen

HIF på facebook

Visa var hjärtat sitter
Vad händer i klubben?
Försäkra dig om en plats
Gå på match
Nyheter
Intervjuer
Samhällsengagemang
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015