Skip Navigation Links

HIF värvar landslagsmittfältare från USA

HIF har idag gjort klart med Alejandro Bedoya, 25 år. Den landslagsmeriterade mittfältaren från USA kommer närmast från skotska Glasgow Rangers och är spelklar för HIF från och med måndag. Spelaren ansluter till HIF på ett korttidskontrakt och gör sin första träning med laget imorgon.

– Vi såg en möjlighet i och med att Glasgow Rangers har gått i konkurs. Så därför kunde vi signa Alejandro på ett korttidskontrakt. En win-win för bägge parter. Han får visa upp sig i HIF och vi får en bra spelare inför en viktig höst i Allsvenskan och i Europa League eller Champions League, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Alejandro Bedoya är en välkänd spelare i Allsvenskan efter 2,5 år i Örebro SK. Efter en succéfylld tid i Sverige, lämnade han för den skotska ligan sommaren 2011.

– Vi känner till honom bra från tiden i Örebro. Det är en spelartyp som vi behöver. Vi vet att han är stark i sina löpningar in i boxen och han kan täcka många positioner på mittfältet, säger Jesper Jansson.

HIF:s nya mittfältare är glad över att komma tillbaka till Sverige igen. Något som han inte hade trott själv när han lämnade Örebro.

– Ska jag vara ärlig så hade jag inte trott att jag skulle komma tillbaka. Men min första tid i Sverige var bra. Jag kommer tillbaka till en väldigt stark klubb med mycket tradition i Sverige och även i Europa. Det går bra för laget nu och jag tror att det är en bra klubb för mig att gå till, säger Alejandro Bedoya och fortsätter:
– Jag är väldigt förväntansfull. Det har varit ett par tuffa månader. Men jag ser fram emot att starta en ny resa. Naturligtvis glad över att få fortsätta spela i Europa, i toppen av Allsvenskan.

Alejandro Bedoya har också gjort tolv A-landskamper för USA i sin karriär. Totalt blev det 12 matcher i skotska Premier League med Glasgow Rangers som i år degraderades ner till division 3 på grund av ekonomiska problem.

– Det var en turbulent tid. Jag hade mycket skador så det var inte så roligt. Men jag älskade min tid i Glasgow. Jag lärde mig och växte väldigt mycket. Det ska tränarna och spelarna ha ett tack för.

Fakta
Namn: Alejandro Bedoya
Född: 1987-04-29
Nationalitet: USA
Längd: 182 cm
Vikt: 75 kg
Position: Mittfältare
Landskamper: 13A
Tidigare klubbar:
2006-2009 Boston College
2009-2011 Örebro SK
2011-2012 Glasgow Rangers
2012- Helsingborgs IF


Publicerad 2012-08-10 kl 19.42 av Tuan Nguyen

HIF på facebook

Visa var hjärtat sitter
Vad händer i klubben?
Försäkra dig om en plats
Gå på match
Nyheter
Intervjuer
Samhällsengagemang
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015